T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Akkent Anadolu Lisesi

Akkent Anadolu Lisesi

Telefon
0342 290 34 82
Belgegeçer
0342 290 34 82
WEB
https://akkentanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Akkent Mahallesi Ş. Sezgin SEZGİN Sokak No 3
Vizyon
Vizyonumuz: Düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden , değerlerini yaşayan ve yaşatan , farklılıkları zenginlik kabul eden, içinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten, yaşadığı toplumun sorunlarına duyarlı ve çözüm üreten, yaşatmak için yaşayan, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, dünyanın her yerine bilgi, beceri ve üstün karakteri ile örnek bireyler yetiştirmek.
Misyon
Misyonumuz: Dünyanın aradığı barış ve huzur ortamının sağlanmasında geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en önemli unsur olacak büyük ve güçlü Türkiye’nin gerçekleşmesi için; Türk Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda Vatanına, milletine, ailesine ve yaşadığı çevreye karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde, milletinin birlik ve beraberliğine, ülkesinin bağımsızlığına, bayrağına düşkün, feraset sahibi, yetenekli, özgür, çağın bilgi ve donanımına sahip, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, demokratik katılımı uygulayan, eleştirel düşünebilen, ülkesini tüm dünyada temsil edebilecek, özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen ve yüksek öğrenime bu birikim ve donanımla gidecek münevver fertler yetiştirmektir.
Başarılar
2013 - 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ---KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA ÖĞRENCİMİZ MERVE VURAL İL 1. Sİ OLMUŞTUR. 2014 - 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI --- VOLEYBOL ERKEK TAKIMIMIZ İL 2. Sİ OLDU. --- BASKETBOL KIZ TAKIMIZI İL 3.SÜ OLDU. --- VOLEYBOL KIZLAR İL 4.SÜ OLDU. 2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI --- HENTBOL KIZLAR TAKIMIMIZ İL 3. SÜ OLMUŞTUR. --- KROS KIZLAR FERDİ DALDA ÖĞRENCİMİZ KÜBRA TATAR İL 2. Sİ OLMUŞTUR. --- KROS KIZ TAKIMI İL 2.Sİ OLMUŞTUR. --- ÖĞRENCİMİZ KÜBRA TATAR İSTANBUL SALON TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 800 MT. TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU,2020 OLİMPİYAT MİLLİ TAKIMI ADAY ADAY KADROSUNA ALINDI. --- 30.12.2015 TARİHİNDE EMİNE GÖĞÜŞ MUTFAK MÜZESİNDE YAPILAN LİSELER ARASI YEMEK YARIŞMASINDA OKULUMUZ 3.OLMUŞTUR. --- 26.02.2016 TARİHİNDE YAPILAN HALK OYUNLARI GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DAL GENÇLER İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR. ATLETİZM --- 14-15 MART 2016 DA YAPILAN GENÇ KIZLAR VE GENÇ ERKEKLER ATLETİZM PİST YARIŞLARINDA KIZ TAKIMI İL 1.Sİ OLDU --- ÖĞRENCİMİZ KÜBRA TATAR 400 MT VE 800 MT.KOŞULARDA İL 1.Sİ OLDU --- ÖĞRENCİMİZ DİLARA ÇIKMAZ 100 MT VE 200 MT KISA MESAFE KOŞUDA İL 1.Sİ OLDU --- ÖĞRENCİMİZ SİMGENUR CAMUZ UZUN ATLAMADA 1.OLDU --- ÖĞRENCİMİZ GÜLBAHAR ÇAPAN 1500 MT KOŞUDA 3.OLDU,300 MT ENGELLİDE 2.OLDU --- ÖĞRENCİMİZ AYSUN KIZILTAŞ YÜKSEK ATLAMAD A 3.OLDU --- ÖĞRENCİMİZ BÜŞRA ARSLAN CİRİT ATMADA 3.OLDU --- ÖĞRENCİMİZ BAHAR KILIÇ GÜLLE ATMADA 2.OLDU,DİSK ATMADA 3.OLDU --- İSVEÇ BAYRAK YARIŞINDA TAKIM OLARAK 1.OLDU --- ERKEKLERDE ÖĞRENCİMİZ NİHAT ŞEN 200 MT 2.OLDU M.AKİF OKUMA -MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ ÖNCÜLÜĞÜNDE 2012 YILINDAN BU YANA GERÇEKLEŞTİRİLEN LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KİTAP OKUMALARI FAALİYET PROGRAMI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ İLLERDE UYGULANAN “MEHMET AKİF ERSOY OKUMALARI”NIN GAZİANTEP AYAĞININ İLK TOPLANTISINA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ KATILDI JUDO -ÖĞRENCİMİZ MELEK GÜLÇİN KARALAR MUŞ İLİNDE JUDA ANALİG YARI FİNAL 1.Sİ OLDU - ÖĞRENCİMİZ MELEK GÜLÇİN KARALAR ŞANLIURFA İLİNDE YAPILAN ANADOLU YILDIZLAR LİGİNDE 1.ETAP 3.SÜ OLDU -ÖĞRENCİMİZ MELEK GÜLÇİN KARALAR MERSİN İLİNDE LİSELERARASI JUDO MÜSABAKALARINDA 3.OLDU - ÖĞRENCİMİZ MELEK GÜLÇİN KARALAR GAZİANTEP TE DÜZENLENEN LİSELERARASI JUDO MÜSABAKALARINDA İL 1.OLDU -ÖĞRENCİMİZ ELİF DEMİRKIRAN ŞANLIURFA İLİNDE ANADOLU YILDIZLAR LİGİ 1.ETAPTA 2.OLDU -ÖĞRENCİMİZ ELİF DEMİRKIRAN GAZİANTEPTE DÜZENLENEN LİSELERARASI JUDO MÜSBAKALARINDA İL 2. Sİ OLDU --- ANKARA İLİNDE 2-3 NİSAN 2016 TARİHLERİDE YAPILAN BÖLGE ATLETİZM YARIŞMALARINDA 800 MT KOŞUDA ÖĞRENCİMİZ KÜBRA TATAR 1.OLDU VE TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMA HAKKI KAZANDI.
Öğretmen :57
Öğrenci :932
Derslik :32
Atölye-İşlik :2
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :2
Resim Sınıfı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :9300
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Saatler
08:10 - 15.20
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngiizce
Ulaşım
Okulumuz tramway durağının yakınında olup Gaziantep´in her yerine ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.CUMHURİYET DOLMUŞLARI,DÜZTEPE-TUGAY DOLMUŞLARI VE MAVİKENT OTOBÜSLERİ OKULUN ÇOK YAKININDAN GEÇMEKTEDİR.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Gaziantep´in yeni gelişen bölgesi AKKENTte yer alan okulumuz çevre yoluna 200 mt mesafede olup tramway yoluna ve karataş bölgesine çok yakındır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
il merkezine 9-10 km,ilçe merkezine 1 km uzaklıkta
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZ ATLETİZM EKİBİ İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.BÖLGEDE DERECE ALAMAMIŞTIR. OKULUMUZ HALK OYUNLARI EKİBİ İL BİRİNCİSİ OLMUŞTURE,BÖLGEDE KAHRAMANMARAŞ TA BÖLGE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.TÜRKİYE FİNALLERİNDE ELENMİŞTİR.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
okul aile birliği odası-3 tane yabancı dil sınıfı - 1 adet Sinema Salonu
Yazdır